Pirinç Pilavı Yaparken Bir Gece Önceden Suda Bekletin

Uzmanlar Pirinç pilavı yapmadan önce Kurufasulye veya Nohut gibi bir gün önceden ıslatılmasını öneriyorlar nedeni ise böcek ilaçlarından kalan kalıntılar.

Son deneylere göre yaygın bir yöntem olan pirinci tencerede suyu çekene kadar pişirmek kalp hastalıklarına, diyabete, hatta kansere neden olabilir.

Belfast'ta Queens Üniversitesi'nde biyolojik bilimler profesörü Andy Meharg, BBC'de katıldığı bir programda sağlıklı #pilavpişirme yöntemleriyle ilgili bilgi verdi.

Deneylere göre yetişirken pirinçte endüstriyel zehirler ve böcek ilaçlarından ötürü arsenik izlerine rastlanıyor.

Pirinci pişirince bu zehirlerin atıldığı sanılıyordu.

Ancak bilim insanları pirinç ancak bir gece önceden suda bekletilirse zehirlerinden arınabileceğini söylüyor.


  (0)   Yorum